GRAD SKRADIN

GRAD SKRADIN
SLUŽBENE STRANICE

Druga Skradinska regata krstaša ponovno dovodi vrhunsko jedrenje na Prokljansko jezero

Objavljeno: 31.03.2022, 10:17h

Jedinstveni Skradin, predivno Prokljansko jezero i snažna konkurencija od 24 posade savršen su preduvjet za uzbudljiv početak nove sezone

Skradinska regata krstaša ovog će vikenda okupiti izvrsnu flotu od 24 posade iz Hrvatske i Slovenije, koje će snage odmjeriti na prekrasnom Prokljanskom jezeru. Sjajna atmosfera i veliko zadovoljstvo svih sudionika prošlogodišnjim izdanjem ove jedinstvene regate, potaknuli su organizatore - Jedriličarski klub Kon-Tiki Croatia i ACI marinu Skradin da i ovaj travanj započnu baš na ovaj način. Druga po redu Skradinska regata krstaša trajat će od petka 1. travnja do nedjelje 3. travnja 2022. Prvi plov će se odjedriti u petak u popodnevnim satima, dok je sportsko jedrenje u štap rezervirano za subotu.

Prošlogodišnja nautička sezona započela je prvom ikad Skradinskom regatom krstaša, koja je na Prokljanskom jezeru okupila impresivnu međunarodnu flotu od 19 posada. Zahvaljujući izuzetnim uvjetima i organizaciji na najvišoj razini, ova je regata ostvarila sjajan odjek u nautičkoj zajednici, ali i najavila još veći odaziv nautičara te još uzbudljivije oglede u svojim predstojećim izdanjima. Tako će se na ovogodišnjoj Skradinskoj regati krstaša natjecati proširena konkurencija od 24 posade iz Hrvatske i Slovenije, predvođena prošlogodišnjim pobjednikom - Furiosom iz zadarskog JK Uskok.

Uz to,  jedan od glavnih noviteta ove godine je i to da će se neki od najzanimljivijih dijelova cjelokupnog događaja održati na skradinskoj rivi, kako bi i što više gledatelja te zaljubljenika u more i jedrenje imali priliku uživati u ovom regatnom vikendu. Prvi plov regate odjedrit će se u petak u popodnevnim satima, a navečer slijedi i  banquet otvorenja koji će se održati na Skradinskoj rivi. Sportsko jedrenje u štap, odnosno glavni jedriličarski program, predviđen je za subotu i kreće točno u podne. Za ljubitelje rekreativnog jedrenja i one željne nešto opuštenijeg tempa pripremljena je i posebna, prilagođena ruta s odvojenim startom.

Kako je zajedničko druženje nautičarima jedan od omiljenih dijelova svake regate, u petak i subotu na kraju dana sve jedriličare čeka i prigodna zakuska u konobi Toni. Ova tradicionalna dalmatinska konoba pruža okrijepu brojnim moreplovcima i ostalim gostima već više od 100 godina te je kao takva i jedan od najstrastvenijih partnera Skradinske regate krstaša. Uzevši sve u obzir, grad Skradin i svi njegovi posjetitelji imat će priliku vidjeti još jedan jedinstveni jezerski okršaj, kakav se i ne događa svaki dan, a koji uvelike doprinosi daljnjem etabliranju Skradina kao jedne od najatraktivnijih nautičkih destinacija na Jadranu.

NOVOSTI

 

Copyright © 2022   •   Grad Skradin - Službene stranice   •   Sva prava pridržana   •   Web dizajn i izrada: MEDIAN kreativna rješenja