Trg Male Gospe 3, 22222 Skradin   •     +385 (0)22 771 076   •     grad.skradin@si.t-com.hr

Održana 1. Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Skradina

Održana 1. Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Skradina

  Objavljeno: 16.06.2021, 09:13h

Održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Skradina. Sukladno Zakonu o lokalnoj i područno (regionalnoj) samoupravi i Statutu Grada Skradina, Gradsko vijeće Grada Skradina broji 13 vijećnika.

8 vijećnika dolazi iz Hrvatske demokratske zajednice – HDZ, i to: Dražen Kartelo (umjesto nositelja liste Antonija Brajkovića koji je izabran za gradonačelnika Grada Skradina, te mu mandat miruje po sili zakona), Kristina Vlaić Bubalo, Nadija Zorica, Davor Brajković, Antonia Maretić, Tea Periša, Fabijan Palinić i Tonći Petrović.

2 vijećnika dolaze iz Samostalne demokratske srpske stranke -SDSS i to: Marko Računica (umjesto nositelja liste Nikole Milovića koji je izabran za zamjenika gradonačelnika Grada Skradina iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine, te mu mandat miruje po sili zakona) i Slavko Skočić.

2 vijećnika i to: Jure Mandušić i Florijan Žižić izabrani su s liste Koalicije stranaka: Hrvatski suverenisti, Hrvatska konzervativna stranka, HRAST – Pokret za uspješnu Hrvatsku i Neovisni za Hrvatsku.

1 vijećnik i to: Dalibor Damjanić izabran je s Kandidacijske liste grupe birača - Željko Bajalica, Dalibor Damjanić, Milenko Milović, umjesto nositelja liste Željka Bajalice koji je podnio zahtjev za mirovanjem mandata iz osobnih razloga.

Za predsjednicu Gradskog vijeća Grada Skradina ponovo je izabrana Nadija Zorica (HDZ) koja je tu dužnost obnašala i u prethodnom mandatu, a prva potpredsjednica Gradskog vijeća iz reda predstavničke većine je Kristina Vlaić Bubalo (HDZ). Za drugog  potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Skradina iz reda predstavničke manjine  izabran je Florijan Žižić (Hrvatski suverenisti, Hrvatska konzervativna stranka, HRAST – Pokret za uspješnu Hrvatsku i Neovisni za Hrvatsku)

Izabrana je Mandatna komisija koju čine Antonia Maretić, predsjednica, te članovi Davor Brajković i Slavko Skočić. Isto tako, izabrana je i Komisija za izbor i imenovanja koju čine Kristina Vlaić Bubalo, predsjednica, te članovi Davor Brajković, Dražen Kartelo, Fabijan Palinić i Dalibor Damjanić.

Na kraju 1. Konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Skradina vijećnicima su se prigodnim riječima obratili  predsjednica Gradskog vijeća Nadija Zorica i gradonačelnik Grada Skradina Antonijo Brajković.