Trg Male Gospe 3, 22222 Skradin   •     +385 (0)22 771 076   •     grad.skradin@si.t-com.hr

Otvorenje Kulturnog centra Grada Skradina

  Objavljeno: 24.08.2020, 13:13h

U nedjelju, 23.8.2020. godine, u Skradinu je svečano otvoren Kulturni centar Grada Skradina u sklopu istoimenog projekta. Riječ je o starom prostoru nekadašnje kino dvorane u vlasništvu grada koji je sada, zahvaljujući sredstvima EU, pretvoren u modernu multimedijalnu dvoranu.

Vrijednost Projekta prelazi dva milijuna kuna, a osim adaptacije uključuje i zapošljavanje projektnog tima, aktivnosti partnera te uspostavu modela civilno-javnog partnerstva.

Tijekom 20 mjeseci provedbe realizirano je oko 400 radionica koje provode partneri te predavanja u organizaciji projektnog tima, a sve s ciljem uključivanja lokalne zajednice u kulturno djelovanje.

U nedostatku adekvatnog prostora projektne aktivnosti odvijale su se na raznim lokalitetima u samom Gradu  i okolici što je često uključivalo otvorene prostore i javne površine. Takva situacija je predstavljala veliki problem lokalnim udrugama u provedbi (npr. u slučaju loših vremenskih uvjeta).

Stoga je otvorenje novog prostora veliki dobitak za cijelu zajednicu jer će pridonijeti kulturnom razvoju i aktivnoj participaciji stanovništva u kulturnom životu grada Skradina.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su brojni građani, a vedrom i ugodnom ambijentu pridonio je i program koji su pripremili partneri: KU Virko Šibenik, Gradska glazba Skradin, Udruga Rupska zvona i Gradska knjižnica Ivan Pridojević Skradin. Cijeli je događaj protekao uz pridržavanje preporučenih mjera zaštite od COVID-a na što su pazili pripadnici Civilne zaštite.