GRAD SKRADIN

GRAD SKRADIN
SLUŽBENE STRANICE

Uz novu strategiju Skradin želi postati središnja gourmet točka Jadranske regije

Objavljeno: 14.03.2017, 09:42h

Strategija razvoja Grada Skradina za razdoblje od 2017. do 2021. godine, kojom su definirane ključne smjernice za daljnji razvoj grada i realizaciju vizije 'Skradin-gourmet grad', usvojena je na današnjoj sjednici Gradskoj vijeća.

- Strategija je ključna kako bi Grad Skradin i sve fizičke osobe imale bolju startnu poziciju prilikom apliciranja na fondove Europske unije i sve mjere koje će se tek raspisivati – kazao je gradonačelnik Nediljko Dujić.

Dodaje kako će se Skradin razvijati kao prepoznatljiva destinacija u svijetu za goste dubljeg džepa kojima je potrebno omogućiti različite sadržaje u gradu i okolici.  

Uz analizu postojećeg stanja i na osnovu postojećih resursa, u dokumentu su definirana četiri strateška cilja koja bi trebala doprinijeti pozicioniranju grada Skradina kao središnje gourmet točke Jadranske regije.

Prvi i glavni cilj je razvoj gourmet grada, drugi je razvoj gospodarstva temeljen na resursima mikro regije, zatim razvoj društvene infrastrukture te zaštita okoliša i lokalne infrastrukture.

Jedan od ključnih razloga izrade ovog dokumenta, dodali su iz gradske uprave, je definiranje ključnih razvojnih smjernica s ciljem poboljšanja kvalitete života na području Grada Skradina.

NOVOSTI

 

Copyright © 2023   •   Grad Skradin - Službene stranice   •   Sva prava pridržana   •   Web dizajn i izrada: MEDIAN kreativna rješenja