Trg Male Gospe 3, 22222 Skradin   •     +385 (0)22 771 076   •     grad.skradin@si.t-com.hr

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA ,,BUDIMO IM PODRŠKA III“

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA ,,BUDIMO IM PODRŠKA III“

  Objavljeno: 15.06.2023, 13:32h

Danas je u Gradu Skradinu održana početna konferencija ,,Zaželi – Program zapošljavanja žena faza III“ projekt ,,Budimo im podrška III“ financiranog od strane Europskog socijalnog fonda čija ukupna vrijednost iznosi 983.800,00 kn (130.572,70 eura) a vrijeme trajanja je 8 mjeseci.

Obvezni partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalni rad Šibenik. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena te žena sa nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.  

Kroz ovaj projekt zaposleno je 14 žena, gerontodomaćica, koje brinu o 84 starije i nemoćne osobe na području Grada Skradina u vidu čišćenja stambenog prostora, odlaska u trgovinu po namirnice, odlaska lječniku ili po lijekove, plaćanje računa, pomoć u pripremi oboka, briga o higijeni te im pružaju podršku kroz druženja i razgovore.

Osim njih, na projektu su zaposlena i dva djelatnika. Radi se o voditelju projekta koji je zadužen za vođenje i nadzor projekta i njegovih aktivnosti, te koordintoru aktivnosti koji je zadužen za  upravljanje aktivnosti i asistiranje voditelju projekta u obavljanju poslova  na provođenju i realizaciji projekta.