Trg Male Gospe 3, 22222 Skradin   •     +385 (0)22 771 076   •     grad.skradin@si.t-com.hr

Put križa 1A, 22 222 Skradin
Telefon: 022/771-636
Ravnateljica: 099/333-4404


PON-PET: 6:30 – 16:30
Vikendom ne radimo


www.dv-skradin.hr

Dječji vrtić Skradin je javna predškolska ustanova čiji osnivač je Grad Skradin, a s radom je započeo 2. svibnja 2021. godine.

Djelatnost Dječjeg vrtića Skradin je predškolski odgoj i obrazovanje djece rane i predškolske dobi (od navršene godine dana do polaska u školu) te se ostvaruje na temelju Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe.

Naša posebnost je rad po integralnoj metodi tj. stvaranje i održavanje cjelokupnog konteksta vrtića (prostor, odnosi, aktivnosti), u kojem svi sudionici imaju priliku kvalitetno zadovoljiti svoje potrebe, učiti i uživati svoja prava poštujući prava drugih.

Odgojno-obrazovni rad provodi se u tri odgojno – obrazovne skupine djece: ŽABICE, KORNJAČE i ŠIŠMIŠI, jedna skupina djece jasličke dobi i dvije mješovite skupine djece vrtićke dobi.


Provedbom različitih programa utemeljenih na humanističko-razvojnom pristupu razvijati potencijale djece i odraslih uvažavajući njihove individualne potrebe i interese, kako bismo doprinijeli njihovu razvoju kao odgovorne i cjelovite osobe. Kontinuiranim ulaganjem u znanja i sposobnosti stvoriti vrtić kao zajednicu onih koji uče, pružiti najkvalitetniju uslugu roditeljima i najmlađima promovirajući dostupnost kroz profesionalnost djelatnika, visoku kvalitetu odgojno – obrazovnog programa, otvorenost i transparentnost,  visoku  motiviranost  za  suradnju  i  osiguravanje  optimalnih  materijalnih  i financijskih  uvjeta,  unapređivati  pedagošku  praksu  i  poticati  razvoj  kulturnog  i  osobnog identiteta djece.

Kažu da je u životu svakog čovjeka najvažniji početak, stoga otvorenje Dječjeg vrtića Skradin smatramo jednim važnim početkom u životu Grada Skradina.

Iako smo tek počeli s radom, s ponosom možemo reći da dušu našega vrtića čine djeca, ali i djelatnici koji s puno ljubavi, stručnosti i požrtvovanja brinu i skrbe za svako dijete. Bogaćenjem djetetovog iskustva, pružanjem potpore u igri, učenju i druženju nastojimo pomoći svakom djetetu da bezbrižno odraste. Naš rad i trud vodi vrtić u smjeru otvorene, fleksibilne i dinamične zajednice djece i odraslih. Mada su nam ljubav prema djetetu i skrb za njegove potrebe bile najjači motiv u ovoj našoj novoj priči, moramo biti svjesni činjenice da su upravo  djeca budućnost našeg grada, oni su naša snaga i naše nasljeđe.


Dragi roditelji, iznimno je važno da vrtić koji postaje djetetov drugi dom bude produžena ruka Vaše obitelji na koju ćete se moći osloniti u svakom trenutku.

Kada Vaše dijete krene u naš vrtić – to će biti početak zajedničkog putovanja. Dobiti Vaše povjerenje je priznanje, ne samo rada, već načina promišljanja i življenja cijele naše zajednice.

Radujemo se svakom radosnom i zajednički provedenom trenutku!

Ravnateljica Dječjeg vrtića Skradin

Dijana Dusper Topčić, mag.educ.philo.angl mag.paed.